שביל הפסגה בהר מירון

 

שביל הפסגה הוא השילוב המושלם בין תצפית נוף וטיול משפחתי ומהנה, בעזרת הקפה של בסיס חיל האוויר השוכן על ראש הר המירון, ההר השני בגבהו בארץ ישראל נזכה לראות את נופי הגליל העליון, התיישבות על גבול ישראל- לבנון, וצמחייה הייוחדית לאיזור כה גבוה בארץ.

 

עונות מומלצות: קיץ, סתיו ואביב.

רמת קושי: בינוני משפחות.

משך טיול: שעה עד שעתיים.

נקודת התחלה: חניון הפסגה.

נקודת סיום: חניון הפסגה.

חשוב לזכור: בבסיס השוכן על ראש ההר מופעלות אזעקות על מנת להקפיץ את חיילי הבסיס ולא משפיעה על מטיילי האיזור.

 

 

נתחיל בחניון הפיסגה הקרירה כל השנה ומשם נצא למסלול, בחניון יש ברזי מים, פינות ישיבה ושירותים כימים. נעלה על שביל ישראל לכיון צפון יחד עם סימון אדום, נעבור בחלקת אדמה חשופה ומדרגות סלע. בתחילת הסתיו ניתן לראות במלוא יופיהן את הסתווניות הראשונות המעידות על בוא הסתיו.לאחר כמאה מטר נגיע למרפסת התצפית הראשונה במסלול המשקיפה לכיון דרום וממנה ניתן לראות את הצמחיה השופעת של הרי הגליל ומעט ישובים. נמשיך על שביל ישראל לכיוון צפון נכנס לשיא החורש הים תיכוני נקיף עצמנו בעצי אלה ואלון, המקנה אווירה מסיפור אגדות.אחרי הליכה קצרה נגיע לנקודה בה הצמחיה לא נושקת לשביל ונפתח נוף עם חלקת אדמה קטנה, בעונות הסתיו ותחילת החורף נמצא את בת הדודה הגדולה של הסתוונית,היא חלמונית, נזהה אותה בזכות צבעה הצהוב החזק שמושך אליו חרקים למחסה מן הגשם.

 

 נתקדם על השביל ונגיע לתצפית השניה של המסלול על שם אוריאל פרץ, סיפורו המרגש מופיע בספר 'שירת מרים' שכתבה אמו על גיוסו לצבא ונפילתו, כמה רצה להגיע לסיירת גולני אך תחילה הגיע לשם בתור טבח שעבד קשה קידש את עבודתו וראה בה חשיבות רבה למרות מטרתו להיות לוחם בסיירת. לבסוף הצליח אוריאל לקבל את מבוקשו ועבר לפלגה הלוחמת. אוריאל נהרג בקרב על בינת ג'באל בלבנון עליו מתצפת המצפה על שמו, מרפסת תצפית זו מופיעה גם כן בספר. במקום התצפית מוצבת אבן מסותת בצורת שושנת הרוחות על מנת להראות למנווטים את הצפון המוחלט.

נמשיך על שביל ישראל ונחזור להלך בחורש העבות נזהה עצים אדומי גזע הלוא הם הקטלבים שמשנים את צבע קליפתם, בחודשי אוקטובר נובמבר פיורותיו של הקלטב אדומים והכההים שבהם אכילים טעמם מתוק ועסיסי. לאחר הליכה קצרה נגיע לגת השוכנת צמוד לגדר הבסיס, גת זו מעלה הרבה שאלות, אם מסתכלים על הנוף היום ניתן לראות כרמי ענבים? מדוע להשקיע כל כך הרבה עבודה בלהעלות את הענבים לראש ההר ואז את התוצר להוריד לכפר השוכן למרגלות הפסגה וכך יש צורך בשמירה בכל שעות היום.. למה לא פשוט למעוך את הענבים בבית?

התשובה היא שבעבר בראש ההר עצמו ובכל הבסביבה גידלו היהודים ענבים, תושבי באזור בנו את הגת כאן כי עד שהיו מגיעים שקי הענבים למטה היו נמעכים בשקים ונהרסים לשימוש ליין לכן העדיפו להעלות לראש ההר תחילה ולהוריד את התוצר בכדים. לאחר המשך הליכה על השביל האדום כ200 מטר נגיע לפיצול שבילים שבו אנו ממשיכים על הסימון האדום ופונים שמאלה לכיוון מערב ונפרדים משביל ישראל המצטרף לסימון שבילים שחור שיורד למטה לחירבת חוממה. בעזרת הליכה קצרה על שביל ניפגש בכביש הגישה הסלול שמחזיר אותנו לחניון הפסגה.

  ​

שלח

*שדה חובה

Thank You!

The form has been successfully sent.

*שדה חובה

*שדה חובה

השאירו פרטים ואחד מנציגנו יחזור אליכם בהקדם!

המלצות טיולים

עקבו אחרינו

מרכז סיור ולימוד גליל